Contact

+385 99 481 73 73

+385 1 4920 120

info@aj.hr

HR | EN

Publications

Special arrangement of copyrights in computer programs, 2/17/2020, mag.iur Anja Juršetić, Personal dana protection, (source: Verlag Dashöfer)

Particularly interesting is the legal situation of creating a computer program in employment relationship with an employer – namely, according to Article 108 of the Copyright law, when a computer program is created by a worker in the performance of business obligations or following the instructions of the employer, it is the employer who by the law acquires exclusive property right such a program, unless otherwise specified in the contract between the worker and the employer.

Neispravan datum na potvrdi o privremenoj nesposobnosti za rad, Radni odnosi u praksi (izvor: Verlag Dashöfer)

Bilježenje točnog datuma radnikove privremene nesposobnosti za rad u evidenciji radnog vremena, prema sadržaju koji propisuje odredba članka 8. st. 1. toč. 9. Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja evidencije o radnicima (NN 73/2017) – vrijeme nenazočnosti na radu, kao i obračun njegove naknade plaće od prvog dana utvrđene nesposobnosti za rad ovisi u bitnome o tome radi li se o privremenoj nesposobnosti radnika za rad koja je priznata od strane HZZO-a kao ozljeda na radu ili o bolesti/ozljedi koja ne predstavlja ozljedu na radu i o  kojoj se ne obavještava HZZO.